Marknaden för ICT Outsourcing i Norden närmar sig 8 miljard euro och marknaden beräknas växa med 6, 5 % (CAGR) mellan 2012 och 2015.

Stockholm, 24 maj 2012

ICT outsourcing fortsätter att utvecklats i de nordiska länderna framförallt så vinner Indiska outsourcing leverantörer marknadsandelar snabbt.

 

Analyst Technologies har nyligen genomfört undersökning med företag i de nordiska länderna som visar att förtroende för outsourcing har ökat betydligt på 10 år och utvecklingen där företagens skiftar till outsourcing för att avlasta sin balansräkning och spara kostnader fortsätter. Även mindre och medelstora företag outsourcar idag och företagsägare, ledningsgrupper och IT chefer blir allt mer kunniga på hur man bäst använder outsourcing till sin fördel. Om alla kontrakt kan kallas outsourcing är öppet för fråga men företag köper i dag allt mer IT som tjänst.

 

Marknaden för ICT Outsourcing i Norden närmar sig 8 miljard euro och marknaden beräknas växa med 6, 5 % (CAGR) mellan 2012 och 2015.

 Det finns orosmoln för ren outsourcing i form av cloud tjänster. IT chefer är vana att köpa IT som tjänst och molnleveranser uppfyller de flesta aspekterna av välbekanta outsourcing leveranser. IT chefer och andra chefer inom företagsledningar kan känna att långa SLA kontrakt med en avlägsen leverantör (i Indien) inte alltid uppfyller företagets behov på flexibilitet – ”till exempel för CRM där flera CIO inte helt nöjda med nivåerna av flexibilitet.

 

 

Läs gärna mer i vår nya rapport Analyst Tech InsightsNordic ICT Outsourcing Market 2012-2015

 

Om Analyst Technologies

Analyst Technologies är ett analytikerföretag som erbjuder helhetslösningar inom omvärldsanalys och marknadsundersökningar.  Våra marknadsanalytiska produkter, modeller och analyser ger företag informationsöverlägsenhet för att öka sin konkurrenskraft. Analyst Technologies är fokuserat på de lokala IT and telekommarknaderna I de nordiska länderna.